Wie heeft er zin in een goed gesprek?

Gerda Hoekstra

In alle drukte, in de waan van de dag, midden in de prachtige energie van jullie festival, kun je even uit komen blazen in een coachgesprek. Moet je daarvoor een probleem hebben? Welnee! (Maar het mag wel.) Misschien heb je gewoon een vraag of een wens. Misschien vind je het leuk samen een ontwikkelthema voor komend jaar te formuleren. Misschien ben je alleen maar nieuwsgierig. Alles mag. Het is hoe dan ook waardevol om een uurtje te gaan zitten voor wat er voor jou werkelijk toe doet. Wees welkom!

Datum/tijd
wo 10:00 t/m 12:00
do 10:00 t/m 12:30
Locatie
Op het veld
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Persoonlijk leiderschap

Mijn naam is Gerda Hoekstra-Vermunt en zo langzamerhand mag je me een oude rot in het onderwijsvak noemen. Meer dan 30 jaar ervaring, 10 jaar plv. rector, 10 jaar directeur en onderwijsvernieuwer bij de koepel van Nederlandse gymnasia.

Dit eenvoudige syllogisme leidt mij:

  • Als we niet leren voor de school, maar voor het leven
  • En als de Liefde het belangrijkste is in het leven
  • Dan is de school een plaats om de Liefde te leren

In mijn werk nodig ik mensen, teams en organisaties uit om hierin te groeien, omdat ik geloof dat dat de bedoeling is. Vaak begint dat ‘groeien’ met de confrontatie met moeilijkheden, soms ontstaat het vanuit verlangen. Ongetwijfeld niet toevallig heb ik de tijd mee, want op steeds meer scholen is ‘welbevinden’ een belangrijk thema, zowel voor de leerlingen als voor de medewerkers. Gelukkig maar, want het lijkt me daarvoor de hoogste tijd.

Mijn werk als (team)coach en inspirator kun je (gedeeltelijk) vinden op www.klaprozenopzee.nl. Graag gebruik ik in mijn werk mijn ervaring als onderwijsmens. En mijn kennis en vaardigheden van o.a. (positieve) psychologie, waarderend leren, oplossingsgerichte coaching, systemisch werk en geweldloze communicatie. De laatste jaren ben ik vooral ook actief bij het Centrum voor Zijnsoriëntatie in Zeist, waar ik zowel leerling als trainer mag zijn. Die visie en methode beïnvloeden mijn werk steeds meer.

 

 

 

Een initiatief van NUOVO Scholen