- Het kind als uitgangspunt, niet het systeem

Er zijn grote verschillen in voorkeuren, wat als je daar (nog) beter op leert inspelen?
• Welke structuur behoefte heeft je collega?
• Hoeveel beweeg behoefte heeft je leerling?
• Hoe zinnig is samen leren voor jouzelf?
In een sessie van 1,5 uur krijg je zes MILS leervoorkeuren (Meer Inzicht in LeerStrategieën) uitgelegd en ontdek je in verschillende werkvormen meer over je persoonlijke leervoorkeuren.
Door de praktische toepasbaarheid van de inzichten die je over leervoorkeuren aangereikt krijgt, kun je de handvatten en tips direct in de eerste week van school inzetten.
Een quote: “Het heeft mij zoveel inzicht gegeven, veel bruikbare tips en ideeën om anders met leerlingen en collega’s om te gaan. Ik kan de workshop iedereen aanraden!”
Brein en leerstrategie deskundige Marjolein van Bodegom wil met Bureau van Bodegom bereiken dat mensen, 9 – 99 jaar, meer inzicht en handvatten op hun brein krijgen door ze meer inzicht in leer- en denkvoorkeuren van hun zelf en anderen te geven. Ze leidt ook MILS coaches op 90+. Marjolein is cognitief psycholoog en momenteel aan het promoveren op het MILS onderzoek (Meer Inzicht in LeerStrategieën) bij de universiteit van Maastricht. Ze heeft de ambitie om 50% van de leerlingen in Nederland rond juli 2024 inzicht te geven in hun leervoorkeuren en de best werkende leerstrategieën. Dat is kort dag, komen jullie helpen?