Vastzitten is een werkwoord

Lonneke van Drunen

Elk creatief proces kent verschillende fasen en met name veel momenten om ‘vast te zitten’. Dat hoort erbij. Hier moet je doorheen, om uiteindelijk goed werk te maken, beter te worden en je talent te laten groeien. Dit vastzitten zijn dus juist de momenten waar je het hardst moet werken.

Datum/tijd
do 11:00 t/m 12:30
Locatie
Oerol
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Een waarderend leer- en werkklimaat

Om leerlingen bij de kunstvakken te ondersteunen tijdens deze momenten heb ik een kaartenset ontwikkeld, die in elke fase van het proces meerdere oplossingen/ideeën/steuntjes in de rug biedt om weer verder te kunnen of verder te durven.

Voor diegenen die nooit ‘vastzitten’, is deze kaartenset overbodig. Voor alle anderen vertel ik graag over mijn eigen proces en hoe jij het eindresultaat in kan zetten. 

Lonneke van Drunen, docent Kunst en ECHA-specialist in Gifted Education op het Openbaar Lyceum Zeist. “Het creatieve proces heeft al jaren mijn aandacht en met name het feit dat het zo hard werken is om dit te doorlopen. Tijdens de postmaster ECHA Specialist in Gifted Education deed ik onderzoek naar het doorbreken van blokkades bij creatieve processen in kunstlessen en op welke manier docenten dit kunnen begeleiden. De bevindingen heb ik vertaald naar een praktische kaartenset, die voor elke uitdaging concrete aanknopingspunten om weer verder te kunnen.” 

Een initiatief van NUOVO Scholen