Trauma sensitief onderwijs

Lara van Haaren

3 op de 10 leerlingen in het regulier onderwijs heeft 3 of meer ingrijpende, negatieve ervaringen gehad. Deze negatieve ervaringen leiden vaak tot problemen (uitdagingen!) met leren en gedrag. De leerlingen nemen dit mee naar school.

Datum/tijd
do 13:30 t/m 15:00
do 15:30 t/m 17:00
Locatie
Lowlands
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Het kind als uitgangspunt, niet het systeem

‘’Sinds mensenheugenis verwachten we van kinderen dat ze hun bagage bij de klasdeur achterlaten. Dat ze negeren wat er gisteravond of vannacht thuis is gebeurd en dat ze, zodra ze de klas inkomen, ineens op wonderlijke wijze in de leerstand staan’’

Tijdens deze workshop willen we jullie meenemen hoe traumareacties te herkennen zijn. Hoe je als medewerker op een school door een traumabril kan kijken en een leerling kan ondersteunen, ook al nodigt het leerlinggedrag daar niet altijd toe uit.

De workshop wordt gegeven door Lara van Haaren, zij is nu 4 jaar als orthopedagoog werkzaam op het Kromme Rijn College. Begin 2024 heeft zij, net als de rest van de CvB, de train-de-trainer TSO gevolgd om het schoolteam (en andere professionals) de modules van TSO te geven. 

Een initiatief van NUOVO Scholen