Taal is overal

Nelleke van der Meer

Is lezen van een scherm goed voor je? Welke rol speelt woordenschat bij het vak dat je geeft? Tijdens deze inspiratiesessie bespreken we aan de hand van stellingen thema’s op het gebied van taal in het onderwijs. Daarnaast kun je ideeën opdoen om met taal in je vak of in de school aan de slag te gaan: Creatief met boeken of Actualiteit op je bord, zijn slechts twee voorbeelden. Er zijn er meer!

Datum/tijd
wo 13:30 t/m 15:00
wo 15:30 t/m 17:00
Locatie
Mundial
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Aantrekkelijk en betekenisvol onderwijs

Meer dan 25 jaar heb ik als docent Nederlands en onderwijsvernieuwer op verschillende scholen gewerkt. Als docent ben je een baken voor leerlingen. Als onderwijsadviseur ben ik een baken voor professionals in het onderwijs. Ik breng nieuwe inzichten onder hun aandacht, zet hen aan het denken en inspireer hen het beste voor de leerlingen te doen. Direct morgen praktisch aan de slag!

Tijdens trainingen en begeleidingstrajecten ga ik uit van de vraag van de school. Is er gaandeweg iets anders nodig? Dan pas ik het traject aan. Zo halen we samen het beste uit de leerling, door het beste uit de docent te halen. De docent is de spil in het onderwijs. Of het nu gaat om taal in de les of differentiëren.

Een initiatief van NUOVO Scholen