Schreef en lijs in het onderwijs

Valesca van Diejen
Carolien Krikhaar

Schrijven en lezen, lezen en schrijven, schreven en lijzen, het hoort bij elkaar! Wij nemen je mee naar de twee zijdes van de medaille van een tekst. We spelen eerst een spel om de rijkdom in boeken te ontdekken. Vervolgens laat je met de pen in de hand je verbeelding stromen: schrijven maar! Contemplatie, inspiratie, je masseert je gedachten en gaat met zin het nieuwe schooljaar in!

Datum/tijd
do 11:00 t/m 12:30
do 13:30 t/m 15:00
Locatie
DGTL
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Aantrekkelijk en betekenisvol onderwijs

Valesca zet graag haar creatieve brein aan door te schrijven, experimenteren en te spelen met taal. Ze is projectleider de Bibliotheek op school bij de Bibliotheek Utrecht en daarnaast docent creatief schrijven en leermiddelenontwikkelaar.

Carolien is specialist taal & lezen VO bij team Onderwijs van bibliotheek Utrecht. Ze inspireert graag docenten VO in alle vakken om met boeken, lezen en taal aan de slag te gaan. In september start ze – binnen haar functie bij de bibliotheek - als leesconsulent op MPower. Naast de baan bij de bieb geeft ze trainingen aan docententeams rond lezen in het VMBO/onderbouw H/V.

Een initiatief van NUOVO Scholen