Samen werken aan kansengelijkheid in Utrecht

Jony Ferket
Danielle van der Kuyl
Alian de Jong
Bram Geven

Helaas hebben niet alle kinderen dezelfde kansen. Dat zien we in de cijfers, maar ook op school: in de broodtrommel, in wat kinderen kunnen doen na schooltijd en ook in de leerprestaties. Maar hoe staat het nou écht met kansengelijkheid in Utrecht? En wat zien jullie daarin op school?

Datum/tijd
do 13:30 t/m 15:00
do 15:30 t/m 17:00
Locatie
Lowlands
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Het kind als uitgangspunt, niet het systeem

Samen gaan we hierover in gesprek en staan we ook stil bij de rol van het onderwijs, de gemeente en maatschappelijke organisaties in het tegengaan van deze kansenongelijkheid. Tijdens deze workshop delen we interessante Utrechtse onderzoeken, praktijkervaringen en goede voorbeelden van Utrechtse scholen en hoe zij hiermee omgaan. Samen lopen we naar buiten met meer kennis, inspiratie en denkrichtingen om dit taaie onderwerp meer behapbaar te maken in jouw rol als docent of schoolleider. Gegeven door: Jony Ferket, directeur stichting Move en Bram Geven en Alian de Jong van de gemeente Utrecht.

Stichting Move koppelt studenten aan kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. Ze duiken in elkaars leefwereld, ontdekken hun talenten en komen samen in actie voor een ander. In onze projecten, gericht op kansengelijkheid en burgerschap, verkleinen we de kloof in de maatschappij. Jony Ferket is als directeur bevlogen om bij te dragen aan kansengelijkheid in Utrecht en de rest van Nederland.

Een initiatief van NUOVO Scholen