Onderzoek je wereldbeeld

Annick de Witt

Je wereldbeeld vormt op diepgaande wijze hoe je de wereld waarneemt, welke keuzes je maakt, en welke mogelijkheden dit voor jou opent of juist afsluit. Het beïnvloedt ook je visie op onderwijs, evenals je relatie met je leerlingen. Reflectie op het eigen wereldbeeld kan tot nieuwe inzichten leiden, en het 'onderzoek' daarvan in dialoog met anderen leidt vaak tot betekenisvolle gesprekken, en daarmee tot een gevoelde verbinding, verdiept vertrouwen, en een nieuw perspectief.

Datum/tijd
wo 10:00 t/m 12:00
wo 13:30 t/m 15:30
Locatie
Mundial
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Aantrekkelijk en betekenisvol onderwijs

In deze workshop onderzoek je je eigen wereldbeeld aan de hand van vernieuwende onderwijsmethoden. Er lopen daarmee twee 'leerlijnen' door deze workshop heen. Enerzijds zul je meer leren over je wereldbeeld, en hoe die tot uitdrukking komt in jouw onderwijs. Anderzijds maak je kennis met vernieuwende onderwijsmethoden en spannende gesprekstechnieken, wat je nieuwe inspiratie geeft over hoe je eigen onderwijs interactiever, betekenisvoller, en potentieel transformatiever kan maken. Je zult met meer zelfkennis, verdiept, en geinspireerd weer naar buiten stappen!

Annick de Witt is de stichtend directeur van Worldview Journeys Foundation, een organisatie die werkt aan transformatieve educatie voor systemische verandering. Annick heeft jarenlang in de wetenschappelijke wereld gewerkt en is gepromoveerd op een groot onderzoek naar de relatie tussen wereldbeelden en duurzame ontwikkeling. Op basis hiervan ontwikkelde zij de ‘Wereldbeelden Test’, een educatief instrument dat inmiddels over de hele wereld gebruikt wordt. Met Worldview Journeys werkt zij nu, in samenwerking met verschillende universiteiten, aan het ontwikkelen van innovatieve leertrajecten, waarbij wereldbeelden het uitgangspunt vormen voor reflectie en persoonlijke groei, communicatie en samenwerking, diversiteit en inclusie, en purpose en duurzaam leiderschap.

Een initiatief van NUOVO Scholen