Manifest Rolmodellen

Loth van Veen
Lex Hagens
Michelle Gerlach

Op Buitengoed NUOVO 2023 stellen docenten van NUOVO samen met coachingsorganisatie Intermijn en VOLT! het manifest op: ’Sterke rolmodellen voor onze leerlingen’.

Datum/tijd
do 10:00 t/m 17:00
Locatie
Op het veld
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Het kind als uitgangspunt, niet het systeem

Jongeren zoeken hun weg. Wie ben ik? Wie zijn mijn vrienden? Welke keuzes maak ik? Vragen die horen bij het opgroeien en het doormaken van een persoonlijke ontwikkeling. 

Tijdens hun zoektocht worden jongeren beïnvloed door mensen om hen heen: rolmodellen. Veel jongeren vinden hun rolmodellen online, in plaats van in hun directe omgeving. Maar influencers op social media staan vaak ver af van hun dagelijkse leefwereld. 

Dit heeft invloed op het zelfbeeld en de ontwikkeling van jongeren. Steeds meer jongeren kampen met prestatiedruk, faalangst, stress, depressieve klachten en zorgen over de toekomst.

Wat kunnen wij doen? 

Jongeren voorzien van stevige rolmodellen in hun directe, dagelijkse omgeving. Volwassenen die voorzien in hun behoefte aan richting, houvast en structuur. 

We dagen iedereen op het festival uit om na te denken over hoe je een rolmodel kunt zijn voor je leerlingen komend schooljaar. Gezamenlijk vormen we een manifest dat houvast geeft bij de invulling van deze rol! 

Kom en vind ons op Het Veld! 

Over Intermijn

Wij zijn Intermijn. En wij geloven in jongeren. In hun dromen. In wat ze kunnen. En wat ze nog niet kunnen. Waar ze goed in zijn of juist goed in willen worden. We geloven in jongeren die daar stil bij willen staan. En in jongeren die dat nog niet doen. Het is heel normaal dat dingen soms even niet lukken. Er is voor jongeren van nu zoveel keus, er zijn zoveel dingen die ze ‘moeten’ doen. Wij zijn er voor al die jongeren. We zijn een eigenzinnige coachingsorganisatie voor jongeren die aan hun toekomst willen werken. In onze eigen programma’s of op school. Want we trainen ook onderwijsprofessionals.

Michelle Gerlach, coach en trainer professionals
‘Wat mij drijft in m'n werk is 'samen leren'. Of ik nu werk met jongeren of docenten, samen tot inzichten komen en ontwikkelen geeft me onwijs veel energie.’

Lex Hagens, coach en trainer
‘Ik ben als coach altijd nieuwsgierig naar wie je bent en wat je te vertellen hebt. Je kunt van mij dus veel vragen verwachten!'

Loth van Veen, oprichter Intermijn
‘Het belangrijkste dat ik jongeren wil leren? Met vertrouwen stappen in je toekomst zetten. Leerlingen leren om het zélf te doen. De ontwikkeling die jongeren doormaken, daar doe ik het voor!’

Een initiatief van NUOVO Scholen