Lifetwister, leerlingen 1 op 1 coachen naar hun eigen doel!

Mattanja Zonnenberg
Anja Bronda

Als docent of als mentor kom je ongetwijfeld wel eens leerlingen tegen die vastlopen. Schoolwerk gaat niet meer vanzelf, motivatie daalt, gedrag verandert etc. Je gaat dan gesprekken aan met de desbetreffende leerling, maar ondanks deze gesprekken lukt het niet om verandering teweeg te brengen. Wat maakt dat deze leerling vastloopt? Hoe krijg je dan toch die leerling weer in beweging?

Datum/tijd
wo 13:30 t/m 15:00
do 13:30 t/m 15:00
Locatie
De Parade
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Het kind als uitgangspunt, niet het systeem

Soms is praten alleen niet voldoende en is er meer nodig om tot inzicht te komen. De coach tool “ Lifetwister” kan hierbij helpen. Het is een krachtige tool, waarbij je samen makkelijker tot inzicht kan komen wat er aan de hand is en wat er nodig is om verandering aan te brengen. Het mooie van deze tool is dat er gevoel van autonomie, competentie en verbinding ontstaat bij zowel de leerling als bij jou als docent. Drie belangrijke voorwaarden die nodig zijn om iets te kunnen en willen bereiken.

In de Lifetwister wordt de nadruk gelegd op 5 componenten:

  1. Doel ( wat wil je bereiken, waar is je doel?)
  2. Nu, beginsituatie ( waar sta je nu ten opzichte van je doel en wanneer ben je tevreden?)
  3. Hindernis ( wat zit je in de weg? Wat houdt je nu tegen om verder richting je doel te komen?)
  4. Hulpbronnen ( wie of wat kan je helpen? Wat heb je nodig?)
  5. Held ( wie is een voorbeeld voor jou, of wie is jou steun en toeverlaat? Bij wie kan je altijd terecht en wat voor advies zou diegene jouw geven?)

Dus wil jij ontdekken hoe je deze Lifetwister kunt toepassen? Ga je de uitdaging aan om zelf te ervaren waar deze tool je toe kan zetten? En wil jij leerlingen echt tot inzicht laten komen en weer in beweging zetten? Kom dan ervaren en oefenen met Lifetwister. Want jij kan de twister zijn in het leven van jouw leerlingen.

Een initiatief van NUOVO Scholen