Lesgeven in een multicultureel klaslokaal

Ciondra Simoons
Viëna Bolein

In een steeds meer geglobaliseerde wereld worden onze klaslokalen diverser dan ooit tevoren. Deze diversiteit brengt een schat aan culturele rijkdommen en perspectieven met zich mee, maar ook unieke uitdagingen voor ons als professionals.

Datum/tijd
do 11:00 t/m 12:30
Locatie
Mundial
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Een waarderend leer- en werkklimaat

Tijdens deze workshop zullen we ons verdiepen in de inzichten en bevindingen van Kennedy Tielman, een vooraanstaand onderzoeker op het gebied van multicultureel onderwijs. We bespreken praktische lesstrategieën en pedagogische benaderingen die ons helpen om alle leerlingen te betrekken en te ondersteunen, ongeacht hun culturele achtergrond.

Onze doelstelling vandaag is om het vertrouwen en vaardigheden te vergroten in het omgaan met multiculturele klaslokalen. We bieden tools, technieken en best practices aan die direct toepasbaar zijn in de eigen lespraktijk.

Ciondra Simoons is een gepassioneerde docent economie en eigenaar van loopbaanbegeleidingsbureau Learn2Choose. Met een niet-westerse afkomst en achtergrond in commercie en economische educatie combineert ze expertise in het vakgebied met diepgaande kennis over loopbaanontwikkeling en ervaringsdeskundigheid. Haar toewijding aan onderwijs en persoonlijke groei maakt haar een gewaardeerde professional in onderwijswereld.

Viëna Bolein is een veelzijdige professional die haar passie voor gelijke kansen in het onderwijs en sport combineert als docente Frans en topsportbegeleider. Daarnaast is ze een gedragsspecialist, gespecialiseerd in het ondersteunen van leerlingen bij het ontwikkelen van positief gedrag en effectieve leerstrategieën. Met haar brede expertise en toewijding helpt Viëna leerlingen om het beste uit zichzelf te halen en hun persoonlijke en sportieve doelen te bereiken.

Een initiatief van NUOVO Scholen