Kritisch denken met interactieve systeemdiagrammen

Bert Bredeweg
Tessa Hoogma

In de huidige en toekomstige samenleving is systeemdenken van groot belang. In samenwerking met de UvA heeft de HvA software ontwikkeld waarmee leerlingen kritisch leren denken in interactieve systeemdiagrammen. Met DynaLearn maken leerlingen conceptuele modellen van vakspecifieke contexten. Zij ontwikkelen hiermee inzicht in wat systemen zijn, hoe systemen functioneren, en hoe het gedrag van systemen verklaard kan worden. In deze workshop kijken we naar de achtergrond van het project, maar gaan we vooral zelf aan de slag met deze interactieve systeemdiagrammen in de vakgebieden aardrijkskunde, economie, biologie en NASK. Je gaat de deur uit met een aantal lescontexten en bijhorend materiaal die je zo in je eigen les kunt gebruiken en met de uitnodiging om in de toekomst met ons samen te werken aan nieuwe lescontexten.

Datum/tijd
do 15:30 t/m 17:00
Locatie
North Sea Jazz
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Aantrekkelijk en betekenisvol onderwijs

Bert Bredeweg is de grote naam op het gebied van AI en systeemdenken in het onderwijs en is met 265 publicaties terecht een expert te noemen.

Tessa Hoogma is een voormalig collega en heeft ruime ervaring in het VO. Tessa houdt zich bezig met de uitvoering op diverse scholen en staat altijd open voor nieuwe input!

Een initiatief van NUOVO Scholen