Groepsdynamiek, aan de slag met je klas!

Mattanja Zonnenberg
Anja Bronda

Oh pap en mam, ik heb toch zo’n leuke klas! Iedereen is aardig, het is gezellig, we kunnen lachen, maar het is ook zo lekker rustig als we moeten werken. Zo fijn, ik ben blij!

Datum/tijd
wo 11:00 t/m 12:30
do 11:00 t/m 12:30
Locatie
De Parade
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Het kind als uitgangspunt, niet het systeem

Welke docent zou niet zo’n klas willen? Zo’n klas waarbij leerlingen dit thuis vertellen. Een klas met tevreden ouders omdat hun kind zo blij is… Het klinkt te mooi om waar te zijn…. En toch zijn de wonderen de wereld nog niet uit. Dus ga aan de slag met je klas!

Deze workshop neemt je mee in de wereld van de groepsdynamiek. Wat zijn de voorwaarden voor een veilige en fijne sfeer in de klas? Welke fases doorloopt een klas als het gaat om groepsvorming? Hoe kan jij als docent daar sturing aan geven? Wat breng je van jezelf mee als docent en wat voor invloed heeft dat op de klas?

In deze workshop laten we je verschillende activiteiten ervaren die je gemakkelijk met je klas kunt doen tijdens je les(sen). Activiteiten die leuk en gezellig zijn, maar ook helpend zijn voor het proces van de groepsdynamiek. Tijdens deze activiteiten dagen we je uit om met een andere bril te kijken naar gedrag van leerlingen. Wat betekent dit gedrag nou, en wat voor invloed heeft dit op de groep? Wat voor effect heeft dit gedrag op mij als docent? En wat zegt dat over mij? Ook jullie ervaring in deze activiteiten is van grote waarde. Immers wat jij ervaart, ervaren mogelijk jouw leerlingen ook.

Kortom wil jij leren hoe jij als docent kan bijdragen aan een stukje kwetsbaarheid, vertrouwen en veiligheid in jouw klas? Zodat jij misschien die droomklas kunt creëren? Kom dan naar deze workshop en ontdek wat jij kunt doen!

Een initiatief van NUOVO Scholen