Deep democracy

Arthur Peelen

Alleen samen kan je de hoogst haalbare oplossing vinden en het potentieel dat er is benutten.

Datum/tijd
wo 10:30 t/m 12:00
wo 13:30 t/m 15:00
Locatie
Down the Rabbit Hole
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Een waarderend leer- en werkklimaat

Deep Democracy is een manier om te kijken naar groepen. Het belangrijkste uitgangspunt is dat iedereen in een groep wijsheid heeft. Alleen samen kan je de hoogst haalbare oplossing vinden en het potentieel dat er is benutten. Het is dus waardevol om te leren hoe dit in elkaar steekt. In de klas, maar ook in je team kan je dit goed gebruiken. In deze workshop bespreken we de theorie achter Deep Democracy en oefenen we met een werkvorm die je kan toepassen in je team.

In zijn werk als adviseur werkt Arthur vaak met groepen mensen die samen besluiten nemen en proberen samen te werken. Deep Democracy reikt allerlei vormen aan om de besluitvorming te verbeteren en te zorgen dat elke stem gehoord wordt en dat we de wijsheid van iedereen in de groep benutten. Het zorgt ook voor gedeelde verantwoordelijkheid voor het succes van een bijeenkomst en dat is voor Arthur als begeleider natuurlijk ook heel prettig. Arthur is opgeleid op level 1,2,3 Deep Democracy bij Human Dimensions.

Arthur is adviseur en mede-oprichter van Goed geschud. Een organisatieadviesbureau gespecialiseerd in taaie en strategische vraagstukken in het maatschappelijk domein.

Arthur is expert op de thema’s organisatieontwikkeling en verandermanagement. Hij zoekt altijd de beste oplossing voor het geheel, zonder ook maar één belang uit het oog te verliezen. Arthur luistert buitengewoon goed en reflecteert actief over zijn eigen rol en die van de ander. Hij is analytisch sterk en laat niemand ontsnappen met zijn vlijmscherpe vragen.

Een initiatief van NUOVO Scholen