Alle ballen op burgerschapsonderwijs

Jony Ferket

Goed burgerschapsonderwijs is belangrijker dan ooit. Vragen als ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’ in relatie tot anderen en de maatschappij zijn levensvragen die cruciaal zijn voor de vorming van jongeren. Maar wat is dat nou: goed burgerschapsonderwijs? En hoe breng je de buitenwereld meer de school in, of je leerlingen meer de buitenwereld in?

Datum/tijd
wo 13:30 t/m 15:00
wo 15:30 t/m 17:00
Locatie
Lowlands
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Aantrekkelijk en betekenisvol onderwijs

Tijdens deze workshop delen we kennis over de meest recente ontwikkelingen op het gebied van burgerschap, relevant onderzoek én gaan we samen aan de slag met volgende stappen om hier als docent of schoolleider praktisch invulling aan te geven op een manier die ook past bij die visie van jouw school. Dit doen we vanuit onze ervaring als stichting Move, actief in 14 steden, gericht op burgerschapsonderwijs. 

Gegeven door: Jony Ferket, directeur stichting Move. Stichting Move koppelt studenten aan kinderen die minder kansen krijgen dan hun leeftijdsgenoten. Ze duiken in elkaars leefwereld, ontdekken hun talenten en komen samen in actie voor een ander. In onze projecten, gericht op kansengelijkheid en burgerschap, verkleinen we de kloof in de maatschappij.

Een initiatief van NUOVO Scholen