Aan de slag met mentale gezondheid op school

Mounir Chadli

De helft van de jongeren in Nederland geeft aan dat er geen aandacht is voor mentale gezondheid op school, of dat ze niet weten of hun school daar aandacht aan besteedt. Bijna alle jongeren geven aan hier wel behoefte aan te hebben (Unicef, 2023). De vraag die dit oproept: hoe zorgen we ervoor dat jongeren zich betrokken voelen bij dit thema en wat hebben zij van ons nodig om mentale gezondheid bespreekbaar te maken?

Datum/tijd
wo 15:30 t/m 17:00
do 13:30 t/m 15:00
Locatie
Best Kept Secret
Voertaal
Nederlandstalig
Engelstalig
Gedeeltelijk Engelstalig
Type
  • Het kind als uitgangspunt, niet het systeem

In deze workshop gaan we aan de hand van actieve werkvormen op zoek naar de definitie van mentale gezondheid. Hoe kunnen we dit onderwerp ontleden? En hoe is het om zélf over mentale gezondheid te praten? Aan de hand van inspirerende voorbeelden en concrete tools uit de praktijk zetten we samen een stap vooruit om mentale gezondheid uit de taboesfeer te trekken. 

Mounir Chadli is jongerencoach en projectleider mentale gezondheid bij NJR (Nationale Jeugdraad). Samen met jongeren bouwt hij aan ideeën en gaat hij het gesprek aan om het taboe rond het thema mentale gezondheid te doorbreken. Geleerde lessen uit de praktijk met jongeren gebruikt hij om docenten te inspireren hetzelfde te doen.

 

Een initiatief van NUOVO Scholen